Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 16 Μαρ 2011 10:24

Εντυπωσιακός ήταν ο αντίκτυπος που είχε η δημοσιοποίηση του θέματος για την εγκατάσταση της μονάδας που θα κατασκευάζει συσκευές παραγωγής θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας από τη σύντηξη νικελίου-υδρογόνου στην Ξάνθη.

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες του XanthiPress.gr που διάβασαν τη σχετική είδηση ενώ πολύ μεγάλος ήταν και ο διάλογος που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους για την επένδυση, που αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην πόλη από το Σάββατο που δημοσιεύτηκε η είδηση στον «Κόσμο του Επενδυτή»

Πολλά είναι όμως και τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για την βεβαιότητα της εγκατάστασης, για την επιλογή της Ξάνθης αλλά και για την αξιοπιστία της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγής της ενέργειας.

Το XanthiPress.gr αναζήτησε τους υπεύθυνους της εταιρίας προκειμένου να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει. Ο Συμεών Τσαλίκογλου, που εκπροσωπεί την εταιρία επιχείρησε να δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις αλλά κράτησε και κάποια στοιχεία μακριά από τη δημοσιότητα, μέχρι να ανακοινωθούν επίσημα.

Είναι επαναστατική μέθοδος

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας, το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας θα αλλάξει δραματικά το ενεργειακό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή και θα έχει εντυπωσιακές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και στον τρόπο που μέχρι σήμερα αντιλαμβάνεται ο πολίτης στον κόσμο την ενέργεια.

Στο ερώτημα αν αυτό που περιγράφει είναι μια κοσμογονία απαντά πως «Ναι είναι πράγματι κάτι κοσμογονικό αυτό που επιχειρείται και θα έχει επίκεντρο την Ελλάδα και την Ξάνθη. Είναι μια επαναστατική μέθοδος που θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να παράγει την ενέργειά του με μηδαμινό κόστος και θα έχει τεράστιες και θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην οικονομία, στην κοινωνία όχι μόνο της χώρας αλλά όλου του κόσμου» λέει περιγράφοντας μια κατάσταση που είναι δυνατόν να αλλάξει ριζικά τη θέση της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Σε ότι αφορά στο κόστος και την τεχνολογία των επίμαχων συσκευών επισημαίνει ότι το κόστος δεν θα διαφέρει αισθητά από αυτό ενός κοινού καυστήρα, αλλά με τη διαφορά ότι στο εξής δεν θα χρειάζεται καύσιμο και θα παράσχει δωρεάν και ρεύμα. Θα χρησιμοποιεί ελάχιστο ρεύμα από το δίκτυο και θα επιστρέψει το περίσσευμα στη ΔΕΗ. Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται το κόστος της ενέργειας που επιβαρύνει σήμερα όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες θα πάψει να υφίσταται στο μέλλον.

Ο Σ. Τσολάκογλου αναφέρει: «Η τεχνολογία που αποτελεί την γνωστή πια ανακάλυψη των ιταλών επιστημόνων Foccardi-Rossi που αποκτήσει η εταιρια Defkalion Green Technologies S.A. , βασίζεται σε εξώθερμες αντιδράσεις νικελίου-υδρογόνου σε συνθήκες δωματίου», διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για απολύτως ασφαλή παραγωγική διαδικασία και αντίστοιχα ασφαλή εγκατάσταση σε κατοικίες και επιχειρήσεις, βασιζόμενη σε καθαρή ενέργεια χωρίς απόβλητα. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για το περιβάλλον και η τεχνολογία είναι απολύτως “καθαρή” και “πράσινη”» σημειώνει.

Σύντομα διεθνής Συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη.

Ειδικότερα για την επιλογή της Ξάνθης που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, ο Σ. Τσαλίκογλου αποφεύγει να αναφέρει κάτι συγκεκριμένα και αρκείται να πει πως υπήρξε θετική υποδοχή για την επένδυση. Μάλιστα, όπως σημειώνει, τις επόμενες εβδομάδες η Defkalion Green Technologies θα προχωρήσει σε Διεθνή Συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη, όπου θα λυθούν όποιες απορίες υπάρχουν. Υπολογίζει ότι μέχρι τότε η εταιρία θα είναι σε θέση να ανακοινώσει όλες τις κινήσεις της και την οριστική εγκατάσταση.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σ. Τσαλίκογλου, νέφερε ότι η εταιρία που κάνει την επένδυση δεν έχει ενδιαφερθεί να ενταχθεί σε κάποιο επενδυτικό νόμο και οποιασήποτε μορφής επιδότηση αλλά έχει άμεσα διαθέσιμα τα κεφάλαια που απαιτούνται για να προχωρήσει στην επένδυση. Ήδη έχει καταλήξει στο χώρο που θα στεγαστεί το εργοστάσιο και ο οποίος είναι υπάρχουσα βιομηχανία που έχει κλείσει. «Υπολογίζεται ότι η αρχική επένδυση θα κυμανθεί στα 200 εκατ. Ευρώ, για τη λειτουργία του εργοστασίου στην Ξάνθη», ανέφερε. Σε ερώτηση για τους ιδιοκτήτες και τα συμφέροντα της εταιρίας απαντά μόνο ότι πρόκειται για εταιρία ελληνικών συμφερόντων η οποία έχει διασφαλισμένα όλα τα απαιτούμενα κεφάλαια και η προσωρινή της έδρα είναι την Αθήνα.

Πολλαπλαστικά τα ωφέλη για την τοπική οικονομία.

Σε ότι αφορά στα οφέλη της τοπικής οικονομίας, πέρα από το μεγάλο αριθμό εργαζομένων, επισημαίνει ότι η ίδια η επένδυση αποτελεί σημαντική συνεισφορά δεδομένων των κεφαλαίων που θα επενδυθούν στην εγκατάσταση, και τονίζει ότι έμμεσα θα υπάρξει αύξηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που θα συνεργαστούν με κάθε τρόπο, ή θα προμηθεύσουν με πρώτες ύλες το εν λόγω εργοστάσιο. Δίνει πάντως την εντύπωση ότι εταιρία θέλει να συνεργαστεί με την τοπική αγορά, σε κάθε στάδιο της λειτουργίας της.

Ο Σ. Τσαλίκογλου έδωσε απαντήσεις σε αρκετά ερωτήματα, τα περισσότερα από τα οποία, απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία. Απέφυγε, όπως να κάνει αναφορά στις επαφές που είχε μέχρι να καταλήξει η επένδυση στην Ξάνθη. Περισσότερα αναμένεται ότι θα απαντηθούν στην αναμενόμενη Συνέντευξη Τύπου.

Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2011

Πηγή: xanthipress.gr/

Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιήσει σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις, θα ταράξει τα νερά και θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και ξεκινά οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.

Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορεί να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.

Το προϊόν

Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Defkalion. Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter).

Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο ξεκίνησε ήδη, για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής.

Παραγωγή χαμηλού κόστους

Τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος της παραγόμενης από τη συσκευή ενέργειας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και τέως πρέσβης κ. Χρήστος Στρεμμένος, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική δουλειά ενώ συμμετέχει και στην εταιρεία Defkalion, υπολογίζει ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι κάτω από 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ποσό συντριπτικά μικρότερο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος παραγωγής της ΔΕΗ που φτάνει τα 0,1 ευρώ. Δηλαδή από την συσκευή θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια φτηνότερη κατά 90%, ενώ θα έχει ήδη εξασφαλιστεί ζεστό νερό για θέρμανση, οικιακή χρήση κ.λπ.. Το ετήσιο κόστος για Υδρογόνο και Νικέλιο, τα «καύσιμα» δηλαδή μιας συσκευής δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 3.000 – 3.500 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ είναι το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, θα διοχετεύεται στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοράζεται από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό. Η εταιρεία θα επιδιώξει (θα υποβληθεί σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ) να ενταχθεί η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρισμού στο πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνεπώς να απολαμβάνει αυξημένη τιμή απορρόφησης του ρεύματος.

Η μέθοδος, πέρα από την οικιακή χρήση, μπορεί να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και, υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.

Βιομηχανική παραγωγή

Η αξιοποίηση της επιστημονικής εφεύρεσης για την βιομηχανική παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής, δεν αποτελεί μακρινό στόχο. Αντίθετα, έχει ήδη αγοραστεί παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Defkalion θα είναι έτοιμο τον ερχόμενο Οκτώβριο να δώσει προϊόντα στην αγορά . Όπως δηλώνει εκ μέρους της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο κ. Συμεών Τσαλίκογλου, η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου θα είναι 300.000 μονάδες το χρόνο, οι οποίες προορίζονται για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές. Το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν την πληρωμή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2012 θα δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 2.500 άτομα θα απασχοληθούν στη συνέχεια στο δίκτυο πωλήσεων – υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικά πρέπει να τονιστεί ότι θα δημιουργηθεί εξειδικευμένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (25 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού) εντός της μονάδας, το οποίο θα στηριχθεί στους επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν στη διαδικασία «μετατροπής» της επιστημονικής ανακάλυψης των Ιταλών σε βιομηχανικό προϊόν.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εργαστηριακή κατασκευή μεγάλης μονάδας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ισχύος 1 Μεγαβάτ, που θα χρησιμοποιηθεί (και επιδεικτικά) για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης.

Η συνέχεια του project προβλέπει τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου επί ελληνικού εδάφους, στο Βόλο, το οποίο θα παράγει μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, 1 – 2 Μεγαβάτ. Επίσης τη δημιουργία εργοστασίων εκτός Ελλάδας και την επέκταση σε ξένες αγορές λιανικής πώλησης.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, τα στελέχη της Defkalion υποστηρίζουν ότι είναι εξασφαλισμένη από επενδυτικά funds, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, όσο το εγχείρημα παίρνει σάρκα και οστά, τόσο πληθαίνουν οι προσφορές για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Οφέλη για την ελληνική οικονομία

Πέραν της αυτονόητης σημασίας που έχει η δημιουργία της μονάδας παραγωγής στην Ξάνθη και συνολικά η επενδυτική αυτή προσπάθεια, σε μια περίοδο που η χώρα «ψάχνει με το φανάρι» νέες παραγωγικές δραστηριότητες, το όλο εγχείρημα, εάν βέβαια υλοποιηθεί με βάση τους σχεδιασμούς των εμπνευστών του, αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Η συνολική παραγόμενη ενέργεια από τις συσκευές αυτές θα συντελέσει στην εξοικονόμηση πόρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που φαίνεται να επελαύνει μια νέα ενεργειακή κρίση και όταν η χώρα υφίσταται αφαίμαξη πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγή καυσίμων.

Επιπλέον, μπορούν να αναπτυχθούν ευρύτερες αναπτυξιακές και οικονομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη οικονομία, τον τουρισμό, τη γεωργία, τις βιοτεχνίες, που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τους.

Η συναλλαγματική ωφέλεια της χώρας θα είναι επίσης μεγάλη, καθώς η αποκλειστική εκμετάλλευση της εφεύρεσης από ελληνική εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει υπεραξίες. Κάποιοι εκτιμούν ότι και μόνη η έκταση που αναμένεται να πάρει το θέμα είναι ικανή να αλλάξει επί το θετικότερο το γενικό κλίμα και τις εντυπώσεις για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.

Δεν πρέπει να παραλείπεται τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων νικελίου της χώρας.

Γεωπολιτικές ανακατατάξεις

Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή.

Η επιστημονική βάση της μονάδας

Η ψυχρή σύντηξη, η διαδικασία δηλαδή στην οποία στηρίζεται επιστημονικά η μονάδα Hyperion, αποτελεί ένα «θερμό» πεδίο της φυσικής που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες συζητήσεις . Πρόκειται για μια αντίδραση που συμβαίνει σε θερμοκρασίες δωματίου, κατά την οποία δύο μικρότεροι πυρήνες συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Στη δεκαετία του ΄80 οι Pons και Fleishmann υποστήριξαν ότι είχαν επιτύχει μια αντίδραση ψυχρής σύντηξης, όμως το πείραμά τους δεν μπόρεσε να επαναληφθεί. Από τότε οποιαδήποτε άλλη θεωρία και υπόθεση περί της ψυχρής σύντηξης απορρίφθηκε δημιουργώντας έτσι ένα επιστημονικό ρεύμα επιφυλακτικότητας πάνω στο θέμα. Παρόλο αυτό τον σκεπτικισμό μια μικρή μερίδα επιστημόνων συνέχισε να ερευνά το θέμα.

Τα τελευταία ανατρεπτικά νέα ήρθαν από την Ιταλία και είναι αυτά που αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία της μονάδας Hyperion. Δυο επιστήμονες, ο μηχανικός Andrea Rossi και ο καθηγητής Sergio Focardi του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, επέδειξαν δημόσια στις 14 Ιανουαρίου του εφετινού χρόνου, μια συσκευή ψυχρής σύντηξης ικανή να παράγει 12.400 Wh θερμικής ενέργειας εισάγοντας μόλις 400 W ενέργειας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν δηλαδή ένα νέο τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας με κοινά υλικά (Νικέλιο και Υδρογόνο παρουσία καταλύτη), με μικρό κόστος και χωρίς εκπομπή ρύπων ή ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν ήδη από ανεξάρτητες μετρήσεις τρίτων και τυγχάνουν θετικής κριτικής από φυσικούς πρώτου μεγέθους, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Uppsala Sven Kullander, πρόεδρος της National Academy of Sciences Energy Committee, ο Hanno Essén, καθηγητής της Swedish Royal Institute of Technology, ο Dr Edmud Storms κ.α.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του μηχανικού Rossi και του φυσικού Focardi δημιουργεί την ανάγκη να... ξαναγραφτούν κάποια κεφάλαια της φυσικής.

Εικόνα

15/03/2011

Πηγή: energypress.gr

xristaras
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 07 Φεβ 2009 18:49

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από xristaras » 15 Μάιος 2011 13:43

Υπαρχει καμια εξεληξη στο θεμα αυτο΄?

EFPALINOS
Δημοσιεύσεις: 62
Εγγραφή: 04 Φεβ 2009 15:24

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από EFPALINOS » 16 Μάιος 2011 10:45

Mπραβοοοοοοοοο +++++++++100000000000000000000
συγχαρητηρια .περιμενουμε αυτο το νεο απο το 1987
πανε κατα διαολου ολααα.ουτε πετρελαιο ουτε πυρηνικα ουτε ανθρακας ουτε φωτοβολταικα ουτε τιποτε.καθαρη ενεργεια.
επιτελους θα ελευθερωθη η γη απο πολλα δεινα.

Άβαταρ μέλους
alex64
Δημοσιεύσεις: 99
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2009 15:28

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από alex64 » 16 Μάιος 2011 21:47

Με παραξενεύη το γεγονός πως μια τέτοια σπουδαία ανακάληψη,δεν έχει την απαιτούμενη προβολή απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Ας ελπίσουμε οτι δεν θα την πνίξουν τα μεγάλα συμφέροντα και τα λαμόγια αυτού του τόπου. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για την χώρα μας, και κάθε προσπάθεια πρέπει να έχει μεγάλη υποστήριξη,τόσο απο το κράτος όσο και απο τον ανθρώπινο παράγοντα. :pppp:

xristaras
Δημοσιεύσεις: 44
Εγγραφή: 07 Φεβ 2009 18:49

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από xristaras » 06 Ιουν 2011 23:27

τελικα θα κυκλοφοριση? η θα αγορασουμε ξυλολεβητα :fff:

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 21 Ιουν 2011 09:23

Πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ στην Ξάνθη

Η πρώτη ουσιαστική επαφή της εταιρίας Defcalion με το κοινό για την "πράσινη" επένδυση - μαμούθ 200 εκ. ευρώ, πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου παραχωρεί στην Αθήνα και στην οποία έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από την Ξάνθη, την Αθήνα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια και επίσημη γνωστοποίηση της εγκατάστασης στην Ξάνθη του πρώτου εργοστασίου που θα παράγει τις συσκευές Hyperion που θα παράγουν ενέργεια από σύντηξη Υδρογόνου-Νικελίου. Παράλληλα θα γίνουν γνωστές οι βιομηχανικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας και η στρατηγική της εταιρίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Όπως έχει γίνει σαφές, εφόσον η εφεύρεση της ψυχρής σύντηξης λειτουργήσει, το ενεργειακό τοπίο στην ευρύτερη περιοχή θα υποστεί σοβαρές αναταράξεις και θα έχει θετικές επιδράσεις στη διεθνή θέση της χώρας.

Παρών ο Ξυνίδης στη Συνέντευξη;

Στη συνέντευξη Τύπου είναι αρκετά πιθανό να παραβρεθεί και ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει επίσημη αναφορά στη συγκεκριμένη επένδυση, πλην της επιβεβαίωσης που υπήρξε ότι έχει χειριστεί το ζήτημα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Άλλωστε, ο τοπικός τύπος έχει ήδη συνδέσει την πιθανή επιτυχία ή αποτυχία της πολυσυζητημένης επένδυσης με ίδιο και άρα η πρώτη του τοποθέτηση αναμένεται με ενδιαφέρον.

Ήδη η εταιρία έχει αποστείλει τις σχετικές προσκλήσεις και ενημερωτικό υλικό τα μέσα της περιοχής. Όπως υπολογίζουν οι άνθρωποι της εταιρίας, μέσα στο Φθινόπωρο θα λειτουργήσει στην Ξάνθη η πρώτη εγκατεστημένη μονάδα της εταιρίας, η οποία θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας και των Βαλκανίων και μέσα στο 2012 υπολογίζεται ότι θα λειτουργήσουν άλλες δύο μονάδες (ίσως και αυτές να εγκατασταθούν στην Ξάνθη)

Πως λειτουργούν οι συσκευές

Όπως έχει γίνει γνωστό, η τεχνολογία βασίζεται στην εφεύρεση των ιταλών επιστημόνων Focardi-Rossi, την ευρεσιτεχνία των οποίων έχει αγοράσει για αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση, σε όλο τον κόσμο πλην των Η.Π.Α., η ελληνική εταιρία Defkalion Green Technologies Α.Ε.

Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις διεθνείς αγορές και, σύμφωνα με πληροφορίες του XanthiPress.gr έχουν συναφθεί συμφωνίες οι οποίες, σύμφωνα με τους ανθρώπου της Defcalion, θα προκαλέσουν σημαντικές εξαγωγές.

Ο συνδυασμός υδρογόνου-νικελίου δημιουργεί εξώθερμη αντίδραση σε θερμοκρασία δωματίου, σε διάταξη που μπορεί να τοποθετηθεί ασφαλέστατα σε νοικοκυριό, εκπέμποντας θερμότητα για 24 ώρες με απίστευτα χαμηλό κόστος, αναφέρει η εταιρία. Το νικέλιο αποτελεί αρκετά φτηνή πρώτη ύλη που δεν παράγει απόβλητα ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% των αποθεμάτων νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εικόνα

20 Ιουνίου 2011

Πηγή: xanthipress.gr

Άβαταρ μέλους
django
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 14 Ιαν 2009 11:19
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από django » 21 Ιουν 2011 09:33

Αμην και ποτε !
Ντινο , αν εχεις κανα γνωστο απο τους δημοσιογραφους της Ξανθης , μαθε λεπτομερειες και θα μας τα πεις στη συναντηση.
Π.χ. θα προλαβουν να παραξουν μεσα στο 2011 ;
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα. Αρκας

Άβαταρ μέλους
ΤΕΟ
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: 25 Μάιος 2011 11:19
Τοποθεσία: θεσ/νικη
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από ΤΕΟ » 21 Ιουν 2011 10:47

Επιτελους κατι που φτιαχτηκε απο ελληνες και θα εκμεταλευτουν ελληνες,συνχαρητιρια!!!!!!!!
ΤΕΟ

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 24 Ιουν 2011 10:21

Επίσημη παρουσίαση της Defcalion: Τρία εργοστάσια θα κατασκευάσει στην Ξάνθη

Εικόνα

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης-μαμούθ, της εταιρίας Defcalion Green Technologies στην Ξάνθη, για την παραγωγή ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου (της εφεύρεσης των Foccardi–Rossi), πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου.

To XanthiPress.gr κάλυψε την εκδήλωση και παρουσιάζει ενδιαφέρον υλικό για την επένδυση και τη σημασία που της αποδίδεται από την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης, συνοδευόμενος από τον εφευρέτη - Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια Αντρέα Ρόσι και τον πρώην Πρέσβη, Καθηγητή επίσης στη Μπολόνια, Χρήστο Στρεμμένο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υπουργός Αναπληρωτής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Α. Ξανθούλης: «Μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε»
Ο Πρόεδρος της εταιρίας Αλέκος Ξανθούλης ανέφερε αρχικά πως « Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει αυτή την προσπάθεια που ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε. Πράγματι την πρώτη φορά που είδαμε αυτή τη συσκευή που παράγει ενέργεια από το «τίποτα» πιστέψαμε απόλυτα τον καθηγητή Ρόσι. Υπήρξε αμφισβήτηση και πολλοί έλεγχοι από διεθνείς οργανισμούς, όμως υπάρχει πλέον ως βιομηχανικό πρότυπο και μπορούμε να πούμε ότι ξεκινάμε» είπε. Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η προσπάθεια έχει ένα εθνικό χαρακτήρα κάνοντας λόγο για «ένα φως που θα βγει και θέλουμε να είναι δικό μας και όχι του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Defcalion, η βιομηχανική παραγωγή ξεκινά από την Ξάνθη με το πρώτο εργοστάσιο μέχρι το Φθινόπωρο, όπου θα κατακευάζεται ο πυρήνας- αντιδραστήρας της συσκευής (το «μυστικό»). Ένα νέο εργοστάσιο θα λειτουργήσει μέσα στην επόμενη χρονιά πάλι στην Ξάνθη , όπου θα κατασκευάζονται πλήρεις συσκευές e-cat, ενώ το τρίτο εργοστάσιο μονάδα θα λειτουργήσει το 2013 και πάλι στην Ξάνθη και θα ασχοληθεί με την παραγωγή βιομηχανικών μονάδων. Το συνολικό κόστος επενδύσεων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Γιατί στην Ξάνθη;


Στο ερώτημα του XanthiPress.gr για το λόγο της επιλογής της Ξάνθης ως χώρου εγκατάστασης της βιομηχανίας, ανέφερε τρεις λόγους:

Καταρχάς, σημείωσε ότι στις 3-4 επισκέψεις του στην περιοχή διαπίστωσε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο του τεχνικού κόσμου της περιοχής καθώς επίσης ευγένεια και θερμή φιλοξενία των ανθρώπων. Κατά δεύτερο λόγο, ανέφερε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ξάνθημε 2 λιμάνια, 2 αεροδρόμια δίπλα της και άμεση πρόσβαση σε όλα τα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα είναι πολύ σημαντική ενώ, κατά τρίτο λόγο, σημείωσε ότι η γενικότερη υποδοχή που υπήρξε ήταν πάρα πολύ θετική, σημειώνοντας «Θέλουμε η ανάπτυξη να πάψει να είναι κάθετη και να προχωρήσει πιο πάνω απο τη Λαμία και το Σχηματάρι. Η δική μου πατρίδα που είναι ο Βόλος και δεν με υποδέχτηκε όπως περίμενα, σε αντίθεση με την Ξάνθη που μας υποδέχτηκε όπως έπρεπε» ανέφερε με νόημα.

Δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο και το Πολυτεχνείο της Ξάνθης ενώ ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία με τρεις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες σχεδιάζεται και η ίδρυση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή.

Η συσκευή θα παρουσιάστεί σε επίσημο τεστ ενώπιον των ελληνικών αρχών στο πρώτο 10 ήμερο του Ιουλίου, ενώ αρκετά ινστιτούτα σε όλο τον κόσμο έχουν δοκιμάσει τη συσκευή. Παράλληλα, 17 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη καθημερινά. Είμαστε πολύ περήφανοι για την εποχή αυτή. «

Έλληνες της διασποράς χρηματοδοτούν την επένδυση


9 Έλληνες της διασποράς –που συνθέτουν την Defcalion Global- χρηματοδοτούν την επένδυση εκτός του Α. Ξανθούλη. Δεν υπάρχει δανεισμός ή άλλη χρηματοδότηση και επισημάνθηκε με σαφήνεια ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για επιχορήγηση καθώς η επένδυση καλύπτεται μόνο από ίδια κεφάλαια. «Έχουμε ενημερώσει την πολιτεία για το εγχείρημα αυτό και η παρουσία του κυρίου Ξυνίδη υποδηλώνει την υποστήριξη που μας παρέχεται» είπε ο Πρόεδρος της εταιρίας

Παράλληλα ο Καθηγητής Ρόσσι αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον για την ανακάλυψη υπήρξε από διάφορες χώρες αλλά εκτίμησε ως πιο ειλικρινή την προσπάθεια που διαπίστωσε από την ελληνική εταιρία Defcalion στην αγορά της πατέντας, προσθέτοντας ότι είναι μεγάλος ελληνολάτρης και εκτιμά ιδιαίτερα τα επιτεύγματα της χώρας τους τελευταίους 25 αιώνες. «Υπάρχουν επιχειρηματίες με πατριωτικό αίσθημα και σε αυτή τη στιγμή δεν θα δούμε τι θα πάρουμε από την επένδυση αλλά τι θα δώσουμε στη χώρα» είπε ο Καθηγητής Χ. Στρεμμένος, επισημαίνοντας και την πολιτισμική διάσταση για την επίτευξη της συνεργασίας.

Τεχνικά στοιχεία της συσκευής
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρίας «Είναι ένα κουτί-αντιδραστήρας που χρησιμοποιεί νικέλιο και υδρογόνο που μας δίνουν θερμική ενέργεια. Είχαν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν για την ψυχρή σύντηξη αλλά εμείς καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή η μορφή παραγωγής ενέργειας και ενώ η Ελλάδα διαθέτει το 83% της ποσότητας νικελίου στην Ε.Ε.

Μπορεί να παράγει μέχρι 30 κιλοβάτ/ώρα θερμικής ενέργειας. Έχουμε προχωρήσει πειραματικά και είμαστε τοιμοι ννα παρουσιάσουμε το Οκτώβριο διάταξη 1 μεγαβάτ και το Νοέμβριο 12 μεγαβάτ ενέργειας.

«Το κουτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακή ή βιομηχανική χρήση παράγοντας θερμική ενέργεια ενώ μπορεί να παραχθεί και ηλεκτρική ενέργεια που η χώρα έχει ανάγκη». Το κόστος υπολογίζεται σε 4-5.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνά σε διάρκεια τον ένα χρόνο. «Θα καλύψουμε όλο τον κόσμο και είναι ένα μεγάλο εγχείρημα γιατί, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, με αυτή την τεχνολογία έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλος θόρυβος και παρόλο που η Ελλάδα έχει την αποκλειστικότητα εκτός Αμερικής η χώρα δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. Υπήρξαν ερωτήσεις κοινοβουλευτικές σε Ομπάμα και Μπερσλουσκόνι για το λόγο που η Ελλάδα πήρε αυτή την πατέντα. Ελπίζουμε τώρα να υπάρξει ενδιαφέρον και στην Ελλάδα.» ανέφερε ο Αλέξος Ξανθούλης.

«Από ελληνική υπεραξία ενός προϊόντος θα μειώσουμε το κόστος θέρμανσης και θερμού νερού χρήσης, στο 10%. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και ένα οποιδήποτε μηχανισμό για να μετατρέπει τη θερμική ενέργεια σε ηλεκτρική και να επιστρέψει το πλεόνασμα στη ΔΕΗ. Επεσήμανε, παράλληλα ότι δεν παράγεται καμία επιβλαβής ενέργεια. Το κόστος είναι μικρότερο από 1 λεπτό ανά κιλοβατόρα, σε αντίθεση με τα 12 που πληρώνει σήμερα ο Έλληνας ενώ η σημασία για τη βιομηχανία, την αγροτική οικονομία, και την τροφοδοσία των νησιών είναι αρκετά μεγάλη. Χρησιμοποίησε για παράδειγμα τη χρήση ενός μηχανμήματος σε σπίτι 200 τετραγωνικών, όπου με μια συσκευή παρέχεται δωρεάν όλη η θερμική ενέργεια που απαιτεί το σπίτι ενώ θα εισπράτει 2.500 ευρώ από τη ΔΕΗ από πώληση της ηλεκτρικής.

Υψηλές παρουσίες στην εκδήλωση


Στην εκδήλωση παρέστησαν, εκτός από τα στελέχη της εταιρίας, αρκετοί εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αλλά και εκπρόσωποι ξένων κρατών και φορέων που μαρτυρούν τη σημασία που δίδεται στην επιτυχία της εφεύρεσης. Ανάμεσά τους ο εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας που ελέγχεται από το κόμμα των Πρασίνων, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας της Κίνας, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος της «Λάρκο» η οποία θα προμηθεύει με νικέλιο, ως πρώτη ύλη, στην Defcalion. Παράλληλα, υπήρξε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον από τους Δήμους της Αθήνας που ενδιαφέρονται για την εγκατάσταση συστημάτων σε δημοτικά κτίρια.

Εκτός από τους δημοσιογράφους ελληνικών και διεθνών μέσων, ερωτήσεις υπέβαλλαν και επιστήμονες και άνθρωποι των επιχειρήσεων, παίροντας από τον Αντρέα Ρόσσι απαντήσεις που αφορούν μόνο στο εξωτερικό και όχι στον εσωτερικό πυρήνα της συσκευής, που αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό.
Πηγή: xanthipress.gr

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 29 Ιουν 2011 15:49

Ο αντίκτυπος για τη Defkalion. Στην Ξάνθη η επόμενη παρουσίαση

Τεράστιος ήταν για άλλη μια φορά ο αντίκτυπος από την πρόσφατη παρουσίαση της επένδυσης της εταιρίας Defcalion στην Ξάνθη. Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που διαβάζουν καθημερινά τη σχετική είδηση στο XanthiPress.gr και αρκετά έντονος ο διάλογος που αναπτύσσεται μέσω των σχολίων.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά το δημοσίευμα του δικτυακού τόπου έχει μεταφρασεί και δημοσιευτεί σε εκατοντάδες site σε όλο τον κόσμο, ως πρωτογενής πηγή για την επένδυση. Οι διεθνείς ιστοσελίδες κάνουν λόγο για «Huge news» (τεράστια νέα) και άλλους παρόμοιους τίτλους και εκτιμούν ότι η επένδυση είναι δυνατόν να διαταρράξει τις ενεργειακές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή και τον υπόλοιπο πλανήτη. To ενδιαφέρον των Μ.Μ.Ε. ικανοποίησε και τους ανθρώπους της εταιρίας που επαναλαμβάνουν ότι ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ερωτήσεις στο Κονγκρέσο και το Ιταλικό Κοινοβούλιο, δεν είχε απασχολήσει μέχρι σήμερα τον Τύπο.

Στην Ξάνθη η παρουσίαση της πρώτης συσκευής.

Το XanthiPress.gr που κάλυψε την πρώτη γνωριμία της εταιρίας Defcalion με το κοινό, συνέλλεξε αρκετές ενδιαφέρουσες πληφοροφίες γύρω από τους στόχους και τα σχέδια της εν λόγω εταιρίας, η επένδυση της οποίας προκαλεί αρκετές συζητήσεις, κύρια, γύρω από την αξιοπιστία της εφεύρεσης και τον αντίκτυπο που θα υπάρξει εφόσον αποδειχθεί επιτυχής. Άλλωστε, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Defkalion, μετά το πείραμα που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζουν την επίσημη παρουσίαση των πρώτων συσκευών (για τις οποίες υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις), η οποία θα γίνει στην Ξάνθη και όχι στην Αθήνα, προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική διάσταση της επένδυσης. Μάλιστα, πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι προετοιμάζεται και έκπληξη σχετικά με το χώρο της παρουσίασης.

Στο πρώην εργοστάσιο Ατματζίδη η πρώτη μονάδα της εταιρίας

Όπως έχει γίνει γνωστό, πια, στην πόλη, το πρώην εργοστάσιο Ατματζίδη στην Καλλιθέα, είναι αυτό που θα στεγάσει την πρώτη μονάδα της εταιρίας. Καμία εργασία δεν έχει γίνει στο χώρο και, όπως αναφέρεται, δεν είναι πολλά τα έργα που θα γίνουν προκειμένου η εγκατάσταση να μετασκευαστεί για τις ανάγκες του εργοστασίου που θα παράγει τον πυρήνα των συσκευών. Στο χώρο θα εγκατασταθεί και μια μεγάλη μονάδα παραγωγής θερμικής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου-νικελίου. Μάλιστα εξετάζεται το σενάριο, η περίσσεια θερμικής ενέργειες να μην μετατρέπεται σε ηλεκτρική και να μην πωλείται στη ΔΕΗ αλλά να αποδίδεται δωρεάν στην πόλη (στην «κοινότητα» όπως αναφέρθηκε), και να αξιοποιηθεί από τα δημόσια κτίρια όπως η Σχολή Αστυνομίας και το Νοσοκομείο που βρίσκονται αρκετά κοντά. Δεν έχουν προχωρήσει στην αναζήτηση της στέγης για τα επόμενα 2 εργοστάσια.

Στην Ξάνθη οι επιτελείς της εταιρίας εκτιμούν ότι υπάρχουν αρκετά καλοί τεχνικοί και εργατοτεχνίτες με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, κυρίως λόγω της εργασίας τους στη Γερμανία, που θα είναι χρήσιμοι συνεργάτες και υπάλληλοι της εταιρίας. Όπως είναι λογικό, αυτό που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας είναι οι ευκαιρίες απασχόλησης, κυρίως για νέους και πτυχιούχους. Όμως, το πρώτο εργοστάσιο της εταιρίας δεν αναμένεται να απασχολήσει περισσότερους από 50-60 υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων και οι πιέσεις των πολιτών είναι ήδη έντονες προς κάθε κατεύθυνση.

Ευκαιρίες για πολλές περιφερειακές επιχειρήσεις

Παράλληλα, όπως έχει καταστεί σαφές, αρκετές είναι οι περιφερειακές επιχειρήσεις που μπορούν να συνεργαστούν με το βασικό εργοστάσιο. Αυτές αφορούν κυρίως σε επιχειρήσεις μηχανοκατασκευών, τη λειτουργία των οποίων θα ενθαρρύνει η μονάδα της Defkalion. Άλλωστε, όπως αναφέρουν, είναι τόσα πολλά τα «κουφάρια» εργοστασίων στην Ξάνθη, που ευελπιστούν ότι θα αναζωογονηθούν με τη λειτουργία «δορυφορικών» επιχειρήσεων.

«Ένας Ξανθούλης στην Ξάνθη»


Τέλος, η αναφορά του Προέδρου της εταιρίας Αλέκου Ξανθούλη στην υποδοχή της οποίας έτυχε στην Ξάνθη, σύμφωνα με τους συνεργάτες του δεν ήταν σχήμα λόγου αλλά αφορά σε ειλικρινείς θερμές εντυπώσεις που έχει αποκομίσει από την περιοχή και δεν περιορίζονται στις γαστριμαργικές ευκαιρίες της Ξάνθης, στις οποίες έχει αναφερθεί δημοσίως. Άλλωστε, όπως αναφέρουν χαριτολογώντας και κάνοντας λογογπαίγνιο με το όνομα του επενδυτή, «ένας Ξανθούλης δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την Ξάνθη»

Εικόνα

28-6-2011

Πηγή: xanthipress.gr

Άβαταρ μέλους
django
Δημοσιεύσεις: 154
Εγγραφή: 14 Ιαν 2009 11:19
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από django » 30 Ιουν 2011 09:44

Σε δυο μηνες ανοιγουν και δεν εχουν ακομη κανει επεμβασεις στον εργοστασιακο χωρο ;
Ντινο , αν μπορεσεις , βαλε μεσον να εισαι προσωπικα στην παρουσιαση της συσκευης.
Ειμαι περιεργος αν θα εχει ακομη τ' αλουμινοχαρτα !
Ειναι πολυ καλο για να ειναι αληθινο ! Μπας και παιζει καμια λαμογια με επιδοτησεις ;
Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει τη φυσική ηλιθιότητα. Αρκας

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 10 Αύγ 2011 11:32

Aποκάλυψη XanthiPress.gr: Σύννεφα στις σχέσεις Defkalion – A. Rossi;

Σύννεφα στις σχέσεις του εφευρέτη της συσκευής παραγωγής ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου Αndrea Rossi με την εταιρία Defkalion (που σχεδιάζει την εγκατάσταση της σχετικής μονάδας συσκευών παραγωγής ενέργειας στην Ξάνθη) παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες, όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr

Το θέμα έγινε αντιληπτό, μετά από σχόλιο αναγνώστη σε σχετική ανάρτηση του XanthiPress.gr, όταν και έγινε γνωστό ότι ο Α. Rossi, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για διακοπή της συνεργασίας του με την ελληνική εταιρία Defkalion Green Technologies και στροφή του σε μεγάλη εταιρία των ΗΠΑ (που δεν κατονομάζει), η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατασκευή 1.000 μονάδων παραγωγής ενέργειας. Συμπληρώνει, πάντως, ότι ο σχεδιασμός για την Αμερική υπήρχε ήδη από τον ίδιο καθώς τα δικαιώματα της Defkalion δεν περιελάμβαναν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δήλωση αυτή συνοδεύτηκε με ανακοίνωση της εταιρίας EFA στη Μπολόνια που διαχειρίζεται τα δικαιώματα της επένδυσης και κάνει λόγο για διακοπή της συνεργασίας με τη Defkalion και οποιαδήποτε άλλη ελληνική εταιρία.

Aπάντηση της εταιρίας σε σουηδικό περιοδικό


Η δήλωση αυτή φαίνεται να προκάλεσε ανησυχία στους υπεύθυνους της εταιρίας Defkalion. To XanthiPress.gr αναζήτησε και βρήκε επιστολή- απάντηση της εταιρίας σε επιστημονικό περιοδικό της Σουηδίας τη Δευτέρα 8/8/11, στην οποία γίνεται λόγος για τρομερές πιέσεις που υπήρξαν από επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά, ταυτόχρονα, συνέχιση της προσπάθειας, της συνεργασίας και της υποστήριξης στην εφεύρεση του Αντρέα Ρόσι. Aπαντώντας οι υπεύθυνοι της εταιρίας, σε σχετική ερώτηση της δικτυακής πύλης, παρέπεμψαν στην εν λόγω ανακοίνωση.

Αναλυτικά, η απάντηση της εταιρίας DEFKALION στο περιοδικό NY TEKNIK της Σουηδίας αναφέρει:


Η εφεύρεση του Andrea Rossi έχει συναντήσει διεθνή αμφισβήτηση εξαιτίας της πρωτοποριακής φύσης της, που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα. Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες από τον Andrea Rossi για να εδραιώσει την αξιοπιστία για την εφεύρεσή του καθώς και από την DEFKALION, προκειμένου να τον υποστηρίξει σε αυτή την προσπάθεια.

Κατά τη διάρκεια των μηνών από τον Ιανουάριο του 2011, τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη (Andrea Rossi, μέσω της EFA και η DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES) έχουν γίνει αποδέκτες πολύ έντονων πιέσεων, διεθνώς, και υπήρξαν πολλές επιχειρηματικές παγίδες από Tράπεζες, Οικονομικούς Ομίλους κλπ για να ακυρωθεί το project.

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις αυτού του έργου στα διεθνή ενεργειακά συμφέροντα είναι τεράστιες και έχουν δημιουργήσει εντάσεις, καθορίζοντας ένα ασυνήθιστο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η DEFKALION διατηρεί την ικανότητά της να διαχειριστεί αυτές τις πιέσεις και στέκεται δίπλα στον Andrea Rossi ο οποίος είναι προφανές πως αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις. Η DEFKALION πιστεύει στον Andrea Rossi,την εφεύρεσή του και την ικανότητα να φέρει με επιτυχία στον κόσμο αυτή την επαναστατική ανακάλυψη , απ΄ όπου η κοινωνία θα ωφεληθεί από τη φθηνότερη ενέργεια, όπως και ο πλανήτης από την καθαρότερη ενέργεια.

Κάθε έργο που τρομερές επιπτώσεις στη γη, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες - αυτές ήταν αναμενόμενες μέχρι σήμερα και έχουν προβλεφθεί- και αντιμετωπίστηκαν γενναία και από τη DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο μέλλον, εξακολουθούμε να πιστεύουμε στη μακρόχρονια συνεργασία μας με τον Andrea Rossi και παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του έργου - παρ 'όλες τις πιέσεις που υπήρξαν και συνεχίζουν επιχειρώντας να δυσφημίσουν και να ε εξαλείψουν το έργο του Andrea Rossi και της DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES.

Η απόδοση στα ελληνικά έγινε από το XanthiPress.gr Το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο βρίσκεται εδώ

9-8-2011

Πηγή: xanthipress.gr

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 11 Αύγ 2011 09:18

Θρίλερ με την επένδυση της Defkalion. Ξανθούλης: “Προχωράμε κανονικά”

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των σχέσεων μεταξύ της εταιρίας Defkalion Green Technologies και του εφευρέτη των συσκευών παραγωγής ενέργειας από σύντηξη Υδρογόνου-Νικελίου, Andrea Rossi.

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας σε σουδητικό επιστημονικό περιοδικό, ο Πρόεδρος της εταιρίας Α. Ξανθούλης με δήλωσή του στο Kανάλι 6, το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι όλα συνεχίζονται κανονικά και η κρίση στις σχέσεις τους έχει ξεπεραστεί.
«Ο κύριος Ρόσσι έχει κάθε δικαίωμα να συνεργαστεί με εταιρία των ΗΠΑ, για τον υπόλοιπο κόσμο όμως την πατέντα την έχουμε εμείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι δεν έχει γίνει αντιληπτός ο όγκος αυτής της επένδυσης και η διεθνής απήχηση, για να προσθέσει ότι «Αυτές οι σχέσεις έχουν πάντα κρίσεις και καυγάδες». Πάντως έσπευσε να διαλύσει κάθε αμφιβολία λέγοντας : «Εμείς προχωράμε κανονικά την επένδυσή μας , να μην ανησυχεί κανείς» και έκανε λόγο για "μεγάλα συμφέροντα που θίγονται" χαρακτηρίζοντας "περισσότερο ευάλωτο από όσο έπρεπε" τον Andrea Rossi.

Διεθνές ενδιαφέρον - Έχει την τεχνολογία η Defkalion;

Πέρα από τη δήλωση Αλέκου Ξανθούλη στο Kανάλι 6 που κάνει λόγο, από την πλευρά του, για συνέχιση του σχεδίου, παρά τα προβλήματα, το θέμα απασχολεί τις τελευταίες μέρες έντονα τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και τον εξειδικευμένο Τύπο και έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα σχετικά sites, όπου κάνουν δηλώσεις οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Από την έρευνα του XanthiPress.gr προκύπτει επιστολή του A. Rossi στο Pure Energy Systems News, στο οποιό κάνει λόγο για οικονομικές αιτίες που τον αναγκάζουν να διακόψει τη συνεργασία με την Ελλάδα και την Defkalion ενώ προσθέτει ότι δεν έχει παραχθεί μέχρι στγιμής η επίμαχη συσκευή. Αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο όμως και απασχολεί τα σχετικά ρεπορτάζ, αν δηλαδή η ελληνική εταιρία έχει ήδη την απαιτούμενη τεχνολογία να την παραγωγή.

Σε ανώνυμο mail που έφτασε σε ιταλό δημοσιογράφο μέσα από την εταιρία Defkalion αποκαλύπτεται ότι η εταιρία έχει προχωρήσει από καιρό στην κατασκευή πρωτοτύπων συσκευών, διαθέτει τη σχετική τεχνολογία, και ότι είναι σε εξέλιξη έλεγχος της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να δώσει τη σχετική αδειοδότηση του προϊόντος για χρήση εντός της Ε.Ε., ίσως και μέσα στο έτος. Με επιστολή του Συμεών Τσαλίκογλου, υπεύθυνου επικοινωνίας της εταιρίας, στον εν λόγω δικτυακό τόπο, η εταιρία αρνείται ότι κάποιος από το εσωτερικό της έχει στείλει το σχετικό mail με τις πληροφορίες.

Τι είχαν ανακοινώσει Ξανθούλης και Rossi στην Αθήνα

Πάντως, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της επένδυσης που είχε γίνει στην Αθήνα, ο Αλέκος Ξανθούλης, συνοδευόμενος από τον Andrea Rossi, είχε ανακοινώσει επισήμως ότι η εταιρία DEFKALION διαθέτει τη σχετική τεχνολογία των αντιδραστήρων που έχει ανακαλύψει ο Ιταλός Καθηγητής και κατασκεύασε το πρώτοτυπο βιομηχανικό μοντέλο μέσα σε 4 μήνες, λαμβάνοντας τα εύσημα του A. Rossi που είχε υπολογίσει πως θα απαιτηθούν 2 χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι στα σχόλια του Journal of nuclear Physics έχει αφήσει το σχολιό του και επιστήμονας από την Ξάνθη, που έχει αποστείλει το βιογραφικό του στην εταιρία για να εργαστεί και ο οποίος ζητά από τον καθηγητή Rossi να μην διακοπεί η «επανάσταση», όπως τη χαρακτηρίζει, παίρνοντας την απάντηση του A. Rossi ότι αργά η γρήγορα η τεχνολογία θα υπάρχει στην Ελλάδα.

Η δήλωση Α. Ξανθούλη στο Κανάλι 6:Διεθνείς Πηγές: pesn.com journal-of-nuclear-physics.com 22passi.blogspot

Πηγή: xanthipress.gr

Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2729
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Re: Από την Ξάνθη ιταλική εφεύρεση ξεκινά ενεργειακή επανάσταση!

Δημοσίευση από admin » 01 Σεπ 2011 09:43

Ξυνίδης σε Κοντό για Δευκαλίωνα: Καμία αίτηση για εργοστάσιο στην Ξάνθη

Με νέες αρνητικές επιστολές απαντήθηκε, όπως αναμενόταν, η ερώτηση που υπέβαλλε ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας στους συναρμόδιους Υπουργούς για το θέμα των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την πιθανή εγκατάσταση στην Ξάνθη της μονάδας παραγωγής συσκευών παραγωγής ενέργειας από τη σύντηξη υδρογόνου-νικελίου.

Μετά τις απαντήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος όσο και το Υπουργείο Ανάπτυξης απάντησαν στο βουλευτή της ΝΔ ότι δεν υπάρχει κατατεθειμένη κάποια αίτηση της εταιρίας Defkalion για την εν λόγω επένδυση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εκτιμηθεί η πιθανότητα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Μάλιστα την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης υπογράφει ο Αν. Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης.

Σε αυτή αναφέρει: «Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει κατατεθεί φάκελος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανικής μονάδας τέτοιου τύπου»

Αρνητικές απαντήσεις από Παπακωνσταντίνου – Σώκο.

Στις απαντήσεις , που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Αλέξανδρο Κοντό, περιλαμβάνονται ένα διαβιβαστικό του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου και μια απάντηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Βιομηχανιών ότι στο ΥΠΕΚΑ δεν έχει υποβληθεί καμία σχετική αίτηση. Επίσης από τον Γενικό Γραμματέα της ΑΔΜΘ διαβιβάζεται έγγραφο της Προϊσταμένης της σχετικής διεύθυνσης της Αποακεντρωμένςη Διοίκησης Λαμπρινής Ρίζου. Εκεί γίνεται γνωστό ότι καμία αίτηση για έγκριση κατασκευής μονάδας σύντηξης νικελίου-υδρογόνου δεν έχει κατατεθεί καθώς και ότι η ασφάλεια των παραγομένων προϊόντων θα πρέπει να διασφαλίζεται μέσω της Μελέτης Περιβαλλοντικής Επιπτώσεων που κατατίθεται σε κάθε περίπτωση.

Εικόνα

31-8-2011
Πηγή: xanthipress.gr


Απάντηση

Επιστροφή σε “Διάφορα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης