Tangra GeoMagne Ραντάρ

Απάντηση
VOEVODAS
Δημοσιεύσεις: 68
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:08

Tangra GeoMagne Ραντάρ

Δημοσίευση από VOEVODAS » 26 Δεκ 2016 19:05

https://www.facebook.com/tangrametaldet ... 4824290412
GeoMagne Ραντάρ μαγνητόμετρο-βαθμιόμετρο .

Μαγνητόμετρο-βαθμιόμετρο είναι μια τεχνική συσκευή (αισθητήρας), που χρησιμοποιείται ευρέως στην επιστήμη για να μετρηθεί η ισχύς του μαγνητικού πεδίου. Η βάση της μελέτη του μαγνητικού πεδίου είναι η παρουσία μιας ασθενούς ή ισχυρά ενώσεις μαγνητικού σιδήρου στα ιζήματα επιφάνεια. Κατά κανόνα, τα εδάφη που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια ζωής του εδάφους στην αρχαιότητα οφείλεται σε διαρροή χημικών διεργασιών, αποκτούν υψηλή μαγνητική επιδεκτικότητα. Από την άποψη των αρχαιολογικών δομών μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα τάφρου ή λάκκο σκαμμένο στο αποστειρωμένο πεδίο και γεμισμένα με υλικό από την επιφάνεια που είναι πλούσια σε οξείδια του σιδήρου, η οποία θα προκαλέσει χαρακτηριστικές ανωμαλίες. Ένας άλλος ευνοϊκός παράγοντας για την εφαρμογή του γεωμαγνητικού μεθόδου είναι η ικανότητα των πηλών να ενισχύσουν μαγνητική επιδεκτικότητα τους όταν θερμαίνεται και όταν είναι πάνω από το σημείο Curie (769 βαθμούς Κελσίου) για την απόκτηση αποκαλούμενη θερμική υπολειμματική μαγνητίσεως (η τελευταία είναι η βάση του archeo- μαγνητική χρονολόγηση). Αυτό επιτρέπει να διαπιστωθούν τυχόν δομές που είχαν υποβληθεί σε θέρμανση στην Αρχαιότητα (φούρνοι, τζάκια, απομεινάρια καμένων κτιρίων και ούτω καθεξής .) Παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο της Γης που σχετίζονται με τις αρχαιολογικές δομές είναι συνήθως μικρής κλίμακας, μπορούν επιτυχώς να καταχωρηθούν με τη σύγχρονη τεχνολογία. Με την γεωμαγνητική μέθοδος μπορεί να εντοπιστεί με επιτυχία - χαντάκια - ταφής και λατρείας δεξαμενές - κεραμικά και μεταλλουργικές καμίνους - εστίες - συμπλέγματα σκωρίας, κεραμικής - ερείπια κτιρίων, πλίνθινα - απομεινάρια των καμένων άργιλο ομοειδών ή πέτρινα κτίρια - πέτρα ή τούβλο τοίχοι - απομεινάρια από τη βάση του τοίχου - σιδερένια αντικείμενα -ορυκτά. Τα μαγνητόμετρα-βαθμιόμετρα είναι πολύ αποτελεσματικά στη μελέτη των αναχώματα ταφή, και γύρω από τους χώρους αναχώματος. Δυνητικός μπορεί να ανιχνευθεί κάθε ορυκτό που περιέχει σίδηρο. Μαγνητικές μετρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό της θέσης ορισμένων άλλων τύπων πετρώματα που είναι πλούσια σε μεταλλικό σίδηρο, αλλά μπορεί να μην περιλαμβάνουν σιδηρομετάλλευμα. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα βασικά και υπερβασικά πετρώματα - βασάλτη, διορίτης, Οφίτες, κεροστίλβη και μαζική σχηματισμό θειούχου πλούσια σε σιδηροπυρίτη ή πυρροτίτη. Ένα άλλο είδος των πετρωμάτων που ψάχνετε με μαγνητόμετρα - κιμπερλίτη - το βασικό πέτρωμα υποδοχής καταθέσεις διαμαντιών. Υπό ορισμένες συνθήκες, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν μαγνητικές μετρήσεις για την παρακολούθηση και προσχώσεις του χυμένου χρυσού που συνδέονται με την μαύρη άμμο (μαγνητικά ορυκτά). Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη σήμερα για αρχαιολογικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο μαγνητόμετρα-βαθμιόμετρο είναι Fluxgate που έχει ακρίβεια 0,1 έως 1 nT.
Η μελέτη του αρχαιολογικού χώρου συνίσταται στη μέτρηση του μεγέθους του μαγνητικού πεδίου της Γης στην περιοχή μελέτης. Το βάθος της ανωμαλίας που ορίζεται από το μαγνητόμετρο εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητη είναι η συγκεκριμένο μοντέλο και πόσο κοντά η συσκευή είναι στο έδαφος. GeoMagne ραντάρ είναι ακριβώς αυτός ο τύπος (Fluxgate Μαγνητόμετρο-βαθμιόμετρο εντός 0,1 έως 1 nT).
Τα δεδομένα στο μαγνητικό πεδίο δεν είναι πάντα εύκολο να διαβάσει και να κατανοήσει σωστά. Εξερευνητές πρέπει να είναι σε θέση να τα ερμηνεύσουν σωστά και να αποκτήσουν εμπειρία με αυτό το είδος των μετρήσεων να μάθουν να λειτουργούν σωστά με τη συσκευή, και με βάση την ανάλυση να συμπεράνει κατά πόσον είναι σκόπιμο για την περαιτέρω εργασία. Το μαγνητόμετρο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την έρευνα, που λειτουργεί καλά, όταν ψάχνουμε για ορισμένους τύπους καταθέσεων, αλλά δεν θα είναι πάντα χρήσιμη σε ακατάλληλες γεωλογικές συνθήκες. Πολλές φορές μαγνητόμετρα χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες συσκευές για μέτρηση δίνουν καταπληκτικά αποτελέσματα.

Ανίχνευση αντικειμένων μέχρι βάθος 10 μέτρων
Υψηλότερη ανάλυση 2Dx3D εικόνες σάρωσης
Σύνδεση Bluetooth για tablet
Ελαφρύ και πολύ στιβαρή κατασκευή από ανθρακονήματα, πτυσσόμενο ραβδί
Ένα πλήρες σύστημα για άμεση χρήση
Απλό και εύκολο στη χρήση λογισμικό
Πολλαπλών γλωσσών
Μόνιμη εργασία ανά φόρτιση - 48 ώρες

Απάντηση

Επιστροφή σε “Μαγνητόμετρα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης