Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
admin
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 2736
Εγγραφή: 13 Μαρ 2007 22:34
Ονοματεπώνυμο: Φωτιάδης Ντίνος
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από admin » 05 Σεπ 2014 08:26

Σε σήριαλ με πολύ σασπένς έχει εξελιχθεί η υπόθεση του «θησαυρού των Εβραίων» που βρίσκεται στο βυθό της Φοινικούντας Μεσσηνίας. Και αυτό, επειδή την όλη μυστηριώδη κατάσταση έρχεται να εμπλουτίσει μία πληροφορία, η οποία τουλάχιστον εκπλήσσει και έχει σχέση με άγνωστο ναυάγιο που βρέθηκε με άγνωστο περιεχόμενο, το οποίο κρατιέται ακόμη ως επτασφράγιστο μυστικό. Το πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση των ερευνών για την ανεύρεση του «θησαυρού των Εβραίων» και οι έρευνες που έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες μάλλον έβγαλαν «λαβράκι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί ο αμύθητος θησαυρός να μη βρέθηκε, αλλά εντοπίστηκε ένα αρχαίο ναυάγιο, το περιεχόμενο του οποίου είναι άγνωστο. Και στο μυστήριο έρχονται να προστεθούν και οι καταγγελίες περί απάτης από άτομο το οποίο υποστήριζε ότι είναι… συγγενής του πρωθυπουργού. Τα τελευταία χρόνια η υπόθεση του «θησαυρού των Εβραίων» επανήλθε στο προσκήνιο. Πρόκειται για τις περιουσίες χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης που άρπαξε ο Γερμανός αξιωματικός των SS Μαξ Μέρτεν, κατά τη διάρκεια του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου, πριν τους στείλει στο κολαστήριο του Άουσβιτς.

Τα κιβώτια με χρυσές λίρες, διαμάντια (ανάμεσά τους και το μεγαλύτερο του κόσμου, το οποίο δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα) και σπάνια χρυσά λατρευτικά αντικείμενα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, ο Μέρτεν φέρεται ότι τα φόρτωσε σε ένα καΐκι, το οποίο και βύθισε στη Φοινικούντα, για να επιστρέψει και να τα πάρει μετά τη λήξη του πολέμου. Ένας Έλληνας, ο Κώστας Βρεττός, υποστηρίζει ότι συνάντησε τον Μέρτεν πριν πεθάνει και αυτός του περιέγραψε με λεπτομέρειες το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο θησαυρός, κάτι που ωστόσο αμφισβητεί ανοιχτά ο Γερμανός πανεπιστημιακός καθηγητής Ιστορίας Γκετζ Άλι : «Ο θησαυρός βρίσκεται στα «στομάχια» Γερμανών και Ελλήνων αφού ρευστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου για να στηρίξει την οικονομία του κατοχικού κράτους και τα στρατεύματα του Χίτλερ». Το 2000 έγινε έρευνα στα ανοιχτά της Φοινικούντας, όμως δεν απέφερε κανένα αποτέλεσμα. Πρόσφατα, ο Κώστας Βρεττός επανήλθε, ζητώντας να ξαναγίνουν έρευνες στη περιοχή, αφού τα σόναρ των ερευνητικών σκαφών είχαν καταγράψει στο βυθό ένα ναυάγιο.

Τελικά αποδείχθηκε ότι το ναυάγιο δεν ήταν αυτό που αναζητούνταν. Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι το ναυάγιο που βρέθηκε έχει σημαντική αρχαιολογική αξία. Όμως μέχρι στιγμής ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα αποτελέσματα των ερευνών. Ερωτήματα, ωστόσο, προκαλούν και οι καταγγελίες για άγνωστο, ο οποίος εμφανίστηκε ως συγγενής και συνεργάτης του πρωθυπουργού, ζητώντας να έχει λόγο στις έρευνες. Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να εμφάνιζε και επιστολές κυβερνητικών στελεχών, τα οποία όμως, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, δεν είχαν… ιδέα για τις επιστολές. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται έρευνα από τις αστυνομικές αρχές για την υπόθεση.
30/12/2006

Πηγή: PRESS TIME


Από ένα mail στις 22:32, 11/05/2009 που μου ήρθε από την ερευνητική ομάδα του Γιώργου Πάλμου. Τα στοιχεία του αποστολέα δεν τα αναγράφω μια και δεν ξέρω αν θέλει να δημοσιοποιηθούν : Σε συνέχεια των τελευταίων δημοσιευμάτων και εκπομπών περί «θησαυρού» του Μαξ Μέρτεν σας ενημερώνουμε ότι πράγματι είχαν συγκεντρωθεί χρυσός, διαμάντια κτλ σημερινής αξίας 4,5 δις. ευρώ τα οποία -πλην των 7 επιταγών που εντοπίστηκαν από Ιστορικό και αφού βρέθηκαν τα στελέχη τους, εξακριβώθηκε ότι κατετέθησαν σε τράπεζες από την Ισραηλινή Κοινότητα Θεσσαλονίκης ως λύτρα- με βάση τα συγκεντρωθέντα από το 1971 εώς σήμερα στοιχεία του Ινστιτούτου Ερευνών ΑΧΑΝΑ-ΙΗ έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

2000 λίρες και 11 διαμάντια στη θέση «Λιμάνι Γιατρού», χωριό Βασιλίτση Μεσσηνίας. ∙ 1 δις. ευρώ περίπου σε χρυσό κυρίως και διαμάντια, σταυρούς, χρυσά φράγκα, λίρες Αγγλίας, τουρκικά πεντόλιρα κτλ ανελκύστηκε πιθανότατα από πιλότο το 1971 στην περιοχή Φοινικούντας και δόθηκε για κοινωνικούς σκοπούς. ∙ Ποσότητα 20 περίπου κιβωτίων χρυσού συνοδευόμενων από κάποια άλλα αντικείμενα βρίσκεται εντός βυθισμένου σκάφους εκτός Πελοπονήσσου σε βάθος μικρότερο των 60 μέτρων. ∙ Κάποια ποσότητα βρίσκεται κοντά σε στρατόπεδο της Μακεδονίας που πιθανών να τα έχουν βρεί δύο γερμανίδες φίλες του Μέρτεν. ∙ Άλλη ποσότητα πιθανών βρίσκεται κοντά στην Όσσα προς την μερία του χωριού Κρύα Νερά. ∙ Μία άλλη ποσότητα πιθανών βρίσκεται στην περιοχή των Τεμπών. Εάν αυτή η ποσότητα δεν βρίσκεται εκεί, τότε βρίσκεται κάπου στη Βόρεια Αλβανία. Οι δύο πρώτες και τρείς τελευταίες ποσότητες φέρονται να έχουν εντοπισθεί. Κατά συμπέρασμα, μόνο το 1/4 περίπου του συνόλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο βυθό.

Στις 15/02/2006 ο ερευνητής Γεώργιος Πάλμος κατέθεσε στοιχεία σε ανακρίτρια Αμαρουσίου για τον Εισαγγελέα υποστηρίζοντας πως η άποψη που παρουσιάστηκε από τα κανάλια τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων ότι πρόκειται αποκλειστικά περί χρυσού και λατρευτικών αντικειμένων των Εβραίων της Θεσσαλονίκης είναι εσφαλμένη. Σε νομική μελέτη του ζητήματος που παρήγγειλε σε δικηγόρο Αθηνών το 2005 ο κ. Πάλμος αποδεικνύεται για 19 νομικούς λόγους ότι εάν ανελκυστεί η εναπομείνασα ποσότητα, θα διανεμηθεί αποκλειστικά στον ανελκύσαντα και το Ελληνικό κράτος εξ ημισείας.

Εντυπωσιακό είναι το ότι παρά την προσπάθειά του να προστατέψει τους επιθυμούντες να ανακαλύψουν τον θησαυρό με δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές και άρθρα-συνεντεύξεις του σε εφημερίδες από το 1999 έως το 2005 οι οποίες κατά κανόνα προηγούνταν αντιστοίχων ερευνητικών πολυέξοδων αποστολών, ο κ. Πάλμος δεν εισακούστηκε. Αντιθέτως, όπως πρόσφατα αναφέρθηκε τηλεοπτικά, πέραν 2 πολυδάπανων αποστολών των ερευνητών Ζακ Υβ Κουστώ και Κώστα Θωκταρίδη, ΚΙΣ και 37 άτομα δαπάνησαν σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία και απώλεσαν. Επισυνάπτουμε το τελευταίο σχετικό άρθρο του κου. Γεωργίου Πάλμου και εάν ζητηθούν, παρέχουμε στη διάθεσή σας περισσότερα στοιχεία καθώς και σχετικά έγγραφα από βουλευτές και ΥΠ.ΠΟ σε μιά προσπάθεια να προστατέψουμε τους χρυσοθήρες και δημοσιογράφους.
Aragorn
1/1/2007

Πηγή: paranormap.net

KATERINI
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: 21 Φεβ 2008 15:42

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από KATERINI » 05 Σεπ 2014 17:52

Μετα απο πολλα χρονια ερευνων πανω στο θεμα εχω καταληξει στα εξης:
αυτα που εκρυψε ο Μερτεν στην Θεσσαλονικη εχουν βγει, οπως αυτα που εκρυψε εξω απο την Θεσσαλονικη στην περιοχη του Λαγκαδα.
Οσο αφορα το φορτιο που ψαχνει ο Βρετος στην Πελοπονησο, το ναυαγιο αυτο ειναι στις ακτες της Πιεριας.Ο Μερτεν ηταν αξιωματικος καριερας και ειχε την απολυτη εμπιστοσυνη του Χιτλερ και ηταν υπευθυνος για ολα τα πολυτιμα φορτια που εφευγαν απο την Ελλαδα με προορισμο την Γερμανια.Ηταν πανεξυπνος και δεν θα βουλιαζε ενα καραβι που το βαθος ηταν απαγορευτικο για καταδυση εεκεινη την εποχη, περα απο αυτο ολοι οι θησαυροι μεταφερονταν με το τραινο με ισχυρη συνοδεια.Αν υποθεσουμε οτι βυθιζε ενα καραβι με σκοπο να τα παρει αυτος μετα το τελος του πολεμου, θα το βυθιζε σε βαθος που θα ηταν εφικτο να παρθει αργοτερα ο θησαυρος.Υπαρχει πληροφορια απο εναν παππου που δεν ζει πλεον, οτι λιγο πριν την ληξη του πολεμου βουλιαξε μεγαλο ψαροκαικο απο αυτα που υπηρχαν τοτε στην Μηχανιωνα στα ρηχα(περιπου 10 μετρα βαθος) και βγηκε εξω κολυμπωντας ενας γερμανος αξιωματικος.Ειναι δυνατον ο αξιωματικος να ηταν μονος στο καικι χωρις στρατιωτες? εγω λεω πως αποκλειετε.Η εξηγηση που δινω ειναι οτι ηταν πιθανον ο Μερτεν και σκοτωσε την συνοδεια που ειχε και βουλιαξε το καικι στο βαθος που ηθελε.Γιατι σκοτωσε τους στρατιωτες? για τον απλο λογο οτι παρακρατηση θησαυρου και μη αποδοση στο κρατος ηταν εθνικη προδοσια και τιμωρια ο θανατος.Ακομη και σημερα δεν πιστευουν οι γερμανοι ερευνητες οτι ο Μερτεν κρατησε για λογαριασμο του αυτο τον θησαυρο.

JIKER
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 25 Απρ 2010 23:14
Ονοματεπώνυμο: Γεωργιος Ζαμαρος

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από JIKER » 06 Σεπ 2014 10:35

σωστη η κατερινι

JIKER
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 25 Απρ 2010 23:14
Ονοματεπώνυμο: Γεωργιος Ζαμαρος

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από JIKER » 06 Σεπ 2014 10:37

σωστη η κατερινι οσον αφορα καποιον Βρετο αυτος ηταν ενας κοινος απατεωνας οπως φανηκε σε καποια εκπομπη του χαρδαβελα

KATERINI
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: 21 Φεβ 2008 15:42

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από KATERINI » 06 Σεπ 2014 14:41

Ο Γιωργος απο Κατερινη φιλε.

JIKER
Δημοσιεύσεις: 341
Εγγραφή: 25 Απρ 2010 23:14
Ονοματεπώνυμο: Γεωργιος Ζαμαρος

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από JIKER » 06 Σεπ 2014 15:43

συγνωμη φιλαρακι δεν σε γνωριζω

KATERINI
Δημοσιεύσεις: 112
Εγγραφή: 21 Φεβ 2008 15:42

Re: Αναζήτηση για το ναυάγιο του Μέρτεν

Δημοσίευση από KATERINI » 06 Σεπ 2014 18:31

JIKER έγραψε:συγνωμη φιλαρακι δεν σε γνωριζω
Διορθωση εκανα φιλε, δεν χρειαζετε να ζητας συγνωμη.

Απάντηση

Επιστροφή σε “Ναυάγια εντός Ελλάδας”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης